Met een historisch perspectief en vanuit verschillende invalshoeken belicht deze tentoonstelling de elektronische ontwikkelingen voor de televisie. Van vacuumbuizen, via discrete transistoren naar geintegreerde schakelingen (ic's) en Multi Chip Modules, de overgang van zwart-wit naar kleur, de introductie van stereo geluid, afstandsbediening, 100Hz, teletext, PiP, en natuurlijk ook hoe de onderliggende halfgeleider process-technologie dit alles mogelijk maakte.

De vaste collectie van het museum biedt een kijkje in de rijke historie die Philips / NXP in de loop der jaren heeft opgebouwd en laat de ontwikkeling van ruim 50 jaar chiptechnologie zien. In die betrekkelijk korte tijd hebben zich grote veranderingen voorgedaan die elkaar in rap tempo opvolgden.

Buiten de zomersluiting is het Novio Experience Museum is elke maandag van 12.00 tot 13.30 uur open. Er zijn dan mensen aanwezig die een rond-leiding kunnen verzorgen. Daarnaast kan het museum ook op afspraak bezocht worden. Neem daarvoor contact op met Richard Binnendijk: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., per tel. 024 6414757 of mobiel 06 49780514.

Het NXP museum heeft een eigen website op het intranet. Deze site kunt u alleen binnen het NXP domein bekijken.

Ga naar boven